Scalevolt SCALEVOLT SHOP

Najważniejsze fakty

Pojemność znamionowa268 kWhPotwierdzone
Chemia ogniwLFP (short blade)Potwierdzone
ChłodzenieLiquid cooling (dual cold-plate)Potwierdzone
KonstrukcjaAll-in-onePotwierdzone
Montaż na miejscuNot required (per datasheet)Potwierdzone

Dla kogo jest ten produkt

Kompaktowy magazyn LFP 268 kWh w konstrukcji all-in-one dla obiektów komercyjnych i przemysłowych, które potrzebują średniego bloku energii i mają zaprojektowane przyłącze oraz interfejs inwertera lub EMS.

Najważniejsze ograniczenieBieżąca dokumentacja nie podaje ciągłej mocy AC, napięcia, klasy IP, gwarancji ani zgodności z kodem sieci. Te parametry trzeba potwierdzić przed doborem.

Ograniczenia i czego nie wiemy

Zastosowania i warunki

Szczytowanie i autokonsumpcja w obiekcie komercyjnym

Magazyn może przesuwać energię z PV lub taniej taryfy na godziny szczytu, jeśli obiekt ma odpowiedni profil obciążenia i EMS.

Wymagania

Profil obciążenia co 15 minut, taryfa, moc przyłącza, interoperacyjność inwertera/EMS i projekt elektryczny.

Uwagi

Brak danych o mocy ciągłej, sprawności i energii użytecznej — bez nich nie można rzetelnie policzyć oszczędności.

Wsparcie zasilania krytycznych obwodów

Może wesprzeć wydzielone obwody krytyczne w obiekcie, jeśli zaprojektowano rozdział obciążeń i scenariusz przełączenia.

Wymagania

Lista obciążeń krytycznych, dopuszczalny czas przerwy, schemat przełączenia i koordynacja zabezpieczeń.

Uwagi

To nie jest UPS. Czas przełączenia, moc chwilowa i zachowanie przy przeciążeniu nie są potwierdzone w bieżącym rekordzie.

Dodanie magazynu do istniejącej instalacji PV

Magazyn może zwiększyć autokonsumpcję PV, ale wymaga sprawdzenia interfejsu DC/AC i warunków przyłączenia.

Wymagania

Typ i zakres napięć inwertera PV, architektura DC/AC, zgoda operatora sieci i projekt instalacji.

Uwagi

Rekord nie potwierdza, czy magazyn współpracuje bezpośrednio z istniejącym inwerterem PV.

Czy to zadziała w moim projekcie?

WymógStatusCo to znaczyŹródło
Inwerter / EMSNie podanoNie podano listy zgodnych inwerterów, protokołów ani trybów pracy. Wymagane potwierdzenie od producenta i projektanta.Manufacturer datasheet (current record)
Przyłączenie do sieciWymaga ocenyBrak danych o napięciu AC, fazach, częstotliwości i kodzie sieci. Wymagana analiza przyłączeniowa.Scalevolt engineering review
Montaż na zewnątrzNie podanoKlasa IP i warunki środowiskowe nie są podane. Nie zakładać montażu zewnętrznego bez potwierdzenia.Manufacturer datasheet (current record)
Praca równoległa / rozbudowaNie podanoBrak informacji o liczbie jednostek w równoległości, kontrolerach i limitach rozbudowy.Manufacturer datasheet (current record)
Bezpieczeństwo pożarowe i pozwoleniaWymaga ocenyBrak danych o systemie gaszenia, rozmieszczeniu i wymaganiach lokalnych. Wymagana ocena projektu i przepisów.Scalevolt engineering review

Dane techniczne

Energia

ParametrWartośćStatusŹródło
Pojemność znamionowa268 kWhPotwierdzoneManufacturer datasheet (EN)
Energia użytecznaNie podano w dokumentacji producentaNie podanoManufacturer datasheet (current record)

Bateria

ParametrWartośćStatusŹródło
Chemia ogniwLFP (short blade)PotwierdzoneManufacturer datasheet (EN)
Żywotność cyklicznaNie podano w dokumentacji producentaNie podanoManufacturer datasheet (current record)

Chłodzenie

ParametrWartośćStatusŹródło
ChłodzenieLiquid cooling (dual cold-plate)PotwierdzoneManufacturer datasheet (EN)

Instalacja

ParametrWartośćStatusŹródło
KonstrukcjaAll-in-onePotwierdzoneManufacturer datasheet (EN)
Montaż na miejscuNot required (per datasheet)PotwierdzoneManufacturer datasheet (EN)

Bezpieczeństwo

ParametrWartośćStatusŹródło
Test bezpieczeństwaNail penetration — no ignitionPotwierdzoneManufacturer datasheet (EN)

Moc i napięcie

ParametrWartośćStatusŹródło
Moc ciągła ACNie podano w dokumentacji producentaNie podanoManufacturer datasheet (current record)
Moc chwilowa / przeciążenieNie podano w dokumentacji producentaNie podanoManufacturer datasheet (current record)
Napięcie ACNie podano w dokumentacji producentaNie podanoManufacturer datasheet (current record)

Sieć

ParametrWartośćStatusŹródło
Kod sieci / przyłączenieNie podano w dokumentacji producentaNie podanoManufacturer datasheet (current record)

Środowisko

ParametrWartośćStatusŹródło
Klasa ochrony IPNie podano w dokumentacji producentaNie podanoManufacturer datasheet (current record)
WymiaryNie podano w dokumentacji producentaNie podanoManufacturer datasheet (current record)
MasaNie podano w dokumentacji producentaNie podanoManufacturer datasheet (current record)
Temperatura pracyNie podano w dokumentacji producentaNie podanoManufacturer datasheet (current record)

Warunki handlowe

ParametrWartośćStatusŹródło
GwarancjaNie podano w dokumentacji producentaNie podanoCommercial terms not stated

Zgodność

ParametrWartośćStatusŹródło
CertyfikatyNie podano w dokumentacji producentaNie podanoManufacturer datasheet (current record)

Sterowanie

ParametrWartośćStatusŹródło
Komunikacja / monitoringNie podano w dokumentacji producentaNie podanoManufacturer datasheet (current record)

Pytania kupujących

Jakie obciążenie może zasilać 268 kWh?

Pojemność 268 kWh to energia, nie moc. Czas pracy zależy od mocy odbiorników, sprawności i głębokości rozładowania. Bieżący rekord nie podaje mocy ciągłej AC ani sprawności, więc nie można podać wiarygodnego czasu pracy bez projektu obciążenia i potwierdzenia parametrów.

Źródło: Manufacturer datasheet + Scalevolt review

Czy 268 kWh to energia użyteczna?

Nie. To pojemność znamionowa. Energia użyteczna nie jest podana w bieżącym rekordzie — trzeba ją potwierdzić w dokumentacji producenta.

Źródło: Manufacturer datasheet (current record)

Czy można zamontować go na zewnątrz?

Nie wiadomo. Klasa IP i warunki środowiskowe nie są podane. Nie należy zakładać montażu zewnętrznego bez pisemnego potwierdzenia producenta i oceny projektu.

Źródło: Manufacturer datasheet (current record)

Czy magazyn zawiera inwerter lub współpracuje z moim inwerterem?

Bieżący rekord nie potwierdza, czy inwerter AC jest częścią zestawu ani jaka jest lista zgodnych inwerterów i protokołów. Konieczne jest potwierdzenie producenta i projektanta.

Źródło: Manufacturer datasheet (current record)

Jaka jest gwarancja i certyfikaty?

Gwarancja i certyfikaty nie są określone w bieżącym rekordzie. Przed sprzedażą trzeba potwierdzić CE, EPR/BDO, transport UN38.3 i wymagania rynku.

Źródło: Scalevolt compliance review

Dokumenty i źródła

Karta techniczna DG1000 268 kWh (EN)
datasheet · EN · Zaktualizowano: 2026-11-05 · wersja: not specified
Manufacturer datasheet

Czego brakuje w dokumentacji

Źródło: manufacturer_datasheet · Ostatnia weryfikacja: 2026-11-05 · Scalevolt catalogue review

Dane techniczne przeniesione z karty producenta i podsumowania produktu. Braki oznaczono jako not_specified.

Powiązane poradniki

Kontenerowy magazyn energii dla firmy: co sprawdzić przed wyborem

Kontenerowy BESS to projekt elektryczny i logistyczny, nie tylko zakup baterii. Ten przewodnik pokazuje, jakie dane są potrzebne, jak porównać 268, 1672 i 2508 kWh i czego nie da się ocenić bez dokumentacji producenta.

Checklista zakupu kontenerowego BESS

Dwanaście pytań, które trzeba odpowiedzieć przed zamówieniem kontenerowego magazynu energii — od energii użytecznej i mocy, przez certyfikaty i kod sieci, po logistykę i serwis.

Zanim zamówisz

To informacja o produkcie, nie projekt systemu. Przyłączenie, pozwolenia, bezpieczeństwo pożarowe, dobór i montaż wymagają kwalifikowanego projektanta i instalatora.