Scalevolt SCALEVOLT SHOP

Najważniejsze fakty

Pojemność znamionowa1672 kWhPotwierdzone
Moc znamionowa720 kWPotwierdzone
Chemia ogniwLFP 314AhPotwierdzone
Napięcie DC1040–1500 V DCPotwierdzone
Klasa ochrony IPIP55Potwierdzone
Przejście sieć/wyspa80 msPotwierdzone

Dla kogo jest ten produkt

Kontenerowy magazyn LFP 1672 kWh o mocy znamionowej 720 kW dla projektów komercyjnych, przemysłowych i wsparcia sieci, które potrzebują większego bloku energii oraz szybkiego przejścia sieć/wyspa.

Najważniejsze ograniczenieRekord nie podaje energii użytecznej, napięcia i częstotliwości AC, gwarancji, temperatury pracy ani zgodności z kodem sieci. To parametry krytyczne dla projektu.

Ograniczenia i czego nie wiemy

Zastosowania i warunki

Szczytowanie i zarządzanie energią w obiekcie przemysłowym

System może ograniczać szczyty poboru i zwiększać autokonsumpcję PV, jeśli projekt przyłącza i EMS są dostosowane do profilu obciążenia.

Wymagania

Profil obciążenia, moc przyłącza, taryfa, EMS i analiza zwarciowa oraz koordynacja zabezpieczeń.

Uwagi

Moc 720 kW to wartość z karty; nie potwierdzono, czy jest to moc ciągła AC w warunkach miejsca instalacji.

Wsparcie sieci i przejście na pracę wyspową

Karta podaje przełączanie sieć/wyspa w 80 ms. Może to mieć znaczenie dla wydzielonych obwodów krytycznych, po potwierdzeniu warunków pracy wyspowej.

Wymagania

Analiza kodu sieci, schemat przełączenia, lista obciążeń krytycznych i uzgodnienia z operatorem.

Uwagi

80 ms to deklaracja karty. Rzeczywisty czas i zachowanie systemu zależą od konfiguracji, zabezpieczeń i warunków sieci.

Autokonsumpcja PV w skali przemysłowej

Magazyn może buforować nadwyżki PV i oddawać energię w godzinach szczytu, jeśli architektura DC/AC i przyłącze są zgodne.

Wymagania

Zakres napięć DC 1040–1500 V, typ inwertera PV, architektura DC/AC i projekt przyłączenia.

Uwagi

Rekord nie potwierdza zgodności z konkretnym inwerterem PV ani strategii ładowania.

Czy to zadziała w moim projekcie?

WymógStatusCo to znaczyŹródło
Kod sieci i przyłączenieWymaga ocenyBrak danych o napięciu AC, częstotliwości, fazach i wymaganiach kodu sieci. Konieczna analiza przyłączeniowa.Scalevolt engineering review
Współpraca z PV / DCWymaga ocenyZakres DC 1040–1500 V jest podany, ale nie ma listy zgodnych inwerterów, MPPT ani strategii ładowania. Wymagane sprawdzenie projektu.Manufacturer datasheet + Scalevolt review
Montaż zewnętrzny / IP55PotwierdzoneKarta podaje IP55. Nadal trzeba potwierdzić posadowienie, odstępy, wentylację i wymagania lokalne.Manufacturer datasheet (EN)
Ochrona przeciwpożarowaDeklaracja producentaPodsumowanie produktu wymienia wielopoziomowe zabezpieczenia przeciwpożarowe. Szczegóły, certyfikaty i wymagania lokalne wymagają potwierdzenia.Product summary
Praca równoległa / rozbudowaNie podanoBrak danych o liczbie jednostek, kontrolerach i limitach rozbudowy.Manufacturer datasheet (current record)
Komunikacja / SCADANie podanoProtokoły, interfejsy i możliwości integracji z SCADA/EMS nie są podane.Manufacturer datasheet (current record)

Dane techniczne

Energia

ParametrWartośćStatusŹródło
Pojemność znamionowa1672 kWhPotwierdzoneManufacturer datasheet (EN)
Energia użytecznaNie podano w dokumentacji producentaNie podanoManufacturer datasheet (current record)

Moc i napięcie

ParametrWartośćStatusŹródło
Moc znamionowa
Wartość z karty. Nie potwierdzono, czy jest to moc ciągła AC w warunkach miejsca instalacji.
720 kWPotwierdzoneManufacturer datasheet (EN)
Moc ciągła ACNie podano w dokumentacji producentaNie podanoManufacturer datasheet (current record)
Napięcie DC1040–1500 V DCPotwierdzoneManufacturer datasheet (EN)
Napięcie ACNie podano w dokumentacji producentaNie podanoManufacturer datasheet (current record)

Bateria

ParametrWartośćStatusŹródło
Chemia ogniwLFP 314AhPotwierdzoneManufacturer datasheet (EN)
Żywotność cyklicznaNie podano w dokumentacji producentaNie podanoManufacturer datasheet (current record)

Chłodzenie

ParametrWartośćStatusŹródło
ChłodzenieLiquid coolingPotwierdzoneManufacturer datasheet (EN)

Środowisko

ParametrWartośćStatusŹródło
Klasa ochrony IPIP55PotwierdzoneManufacturer datasheet (EN)
Wymiary2991 × 2438 × 2896 mmPotwierdzoneManufacturer datasheet (EN)
Masa≤20 tPotwierdzoneManufacturer datasheet (EN)
Temperatura pracyNie podano w dokumentacji producentaNie podanoManufacturer datasheet (current record)

Sieć

ParametrWartośćStatusŹródło
Przejście sieć/wyspa80 msPotwierdzoneManufacturer datasheet (EN)

Zgodność

ParametrWartośćStatusŹródło
CertyfikatyIEC 62619, UN38.3PotwierdzoneManufacturer datasheet (EN)

Bezpieczeństwo

ParametrWartośćStatusŹródło
Ochrona przeciwpożarowa
Szczegóły systemu i certyfikaty wymagają potwierdzenia.
Multi-level fire suppressionDeklaracja producentaProduct summary

Warunki handlowe

ParametrWartośćStatusŹródło
GwarancjaNie podano w dokumentacji producentaNie podanoCommercial terms not stated

Sterowanie

ParametrWartośćStatusŹródło
Komunikacja / SCADANie podano w dokumentacji producentaNie podanoManufacturer datasheet (current record)

Pytania kupujących

Co oznacza moc 720 kW?

Karta podaje 720 kW jako moc znamionową. Rekord nie potwierdza, czy jest to moc ciągła AC przy określonej temperaturze i napięciu. Do doboru potrzebne są warunki pracy i potwierdzenie producenta.

Źródło: Manufacturer datasheet + Scalevolt review

Czy system może pracować wyspowo?

Karta podaje przejście sieć/wyspa w 80 ms. To nie jest jednoznaczne z potwierdzeniem pełnej pracy wyspowej dla każdego projektu — potrzebna jest analiza kodu sieci, zabezpieczeń i konfiguracji.

Źródło: Manufacturer datasheet + Scalevolt review

Jakie certyfikaty ma ten model?

Karta wymienia IEC 62619 i UN38.3. Status CE, EPR/BDO i zgodności z kodem sieci nie jest potwierdzony w bieżącym rekordzie.

Źródło: Manufacturer datasheet + Scalevolt compliance review

Czy 1672 kWh to energia użyteczna?

Nie. To pojemność znamionowa. Energia użyteczna nie jest podana w bieżącym rekordzie.

Źródło: Manufacturer datasheet (current record)

Jaka jest gwarancja i warunki montażu?

Gwarancja, posadowienie, odstępy, rozładunek i warunki uruchomienia nie są określone w bieżącym rekordzie. Wymagane potwierdzenie producenta i projektu.

Źródło: Commercial terms not stated

Dokumenty i źródła

Karta techniczna DG1000 1672 kWh (EN)
datasheet · EN · Zaktualizowano: 2026-11-05 · wersja: not specified
Manufacturer datasheet

Czego brakuje w dokumentacji

Źródło: manufacturer_datasheet · Ostatnia weryfikacja: 2026-11-05 · Scalevolt catalogue review

Dane techniczne przeniesione z karty producenta i podsumowania produktu. Braki oznaczono jako not_specified.

Powiązane poradniki

Kontenerowy magazyn energii dla firmy: co sprawdzić przed wyborem

Kontenerowy BESS to projekt elektryczny i logistyczny, nie tylko zakup baterii. Ten przewodnik pokazuje, jakie dane są potrzebne, jak porównać 268, 1672 i 2508 kWh i czego nie da się ocenić bez dokumentacji producenta.

Grid-forming w magazynie energii: co to zmienia, a czego nie gwarantuje

Grid-forming (VSG) może pomóc w utrzymaniu napięcia i częstotliwości oraz w pracy wyspowej, ale nie zastępuje analizy kodu sieci, zabezpieczeń i projektu. Wyjaśniamy, o co pytać producenta i operatora.

Checklista zakupu kontenerowego BESS

Dwanaście pytań, które trzeba odpowiedzieć przed zamówieniem kontenerowego magazynu energii — od energii użytecznej i mocy, przez certyfikaty i kod sieci, po logistykę i serwis.

Zanim zamówisz

To informacja o produkcie, nie projekt systemu. Przyłączenie, pozwolenia, bezpieczeństwo pożarowe, dobór i montaż wymagają kwalifikowanego projektanta i instalatora.